Semințele de in de aur (semințele de in) – datorită ajutorului lor digestiv – merită consumate de la sine.
Semințele de in sunt extrem de bogate în acizi grași polinesaturați (esențiali Omega-3), vitamine, minerale (ex. potasiu, fosfor, magneziu, calciu), fibre. Consumul semințelor întregi facilitează funcția intestinală, ajută digestia. În acest caz, însă, semințele trec nedigerate prin tractul gastrointestinal. Dacă doriți să fie utilizați și nutrienții valoroși din semințe, zdrobiți-o puțin înainte de a o consuma (și beți multă apă cu ea) sau încorporați-o sub formă de ulei de semințe de in și făină de in în dieta dumneavoastră.
Il putem presara pe salate, terci, garnituri. Când coaceți pâinea, puneți-o în aluat sau deasupra pâinii, astfel încât să ne faceți viața de zi cu zi mai sănătoasă.
Valori nutritive
- Energie (KJ / Kcal) 2236/534
- Grasimi (g/100g) 42,2
- – din care acizi grași saturați (g/100g) 3,70
- Glucide (g/100g) 28,90
- – din care zahăr (g/100g) 1,50
- Proteine (g/100g) 18,30
- Sare (g/100g) 0,08