


Măceșul este unul dintre cei mai cunoscuți și mai populari imunostimulatori. Conține de zece ori mai multă vitamina C decât lămâile.
Vitamina C poate crește rezistența organismului. Flavonoidele sale au efecte antiinflamatorii și antibiotice. Pectinele pot ajuta sistemul nostru de digestie.
Consumând măcinatele, vă puteți furniza organismului în mod natural vitaminele, mineralele, oligoelementele și alți agenți prețioși care se găsesc în plante, astfel încât acestea să vă ajute în mod eficient la protejarea sănătății.
Consumați această făină de semințe de măceș ușor acrișor amestecând-o cu niște iaurt sau suc, sau folosiți-o când coaceți prăjituri și produse de patiserie. Îl poți amesteca (până la 20%) în aluatul de prăjituri sau plăcinte, de exemplu.
Valori nutritive
- Energie (KJ/Kcal) 1070/260
- Grasimi (g/100g) 6,04
- – dintre care acizi grași saturați (g/100g) 1,71
- Glucide (g/100g) 14,54
- – din care zahăr (g/100g) 3,26
- Proteine (g/100g) 9,75
- Sare (g/100g) <0,03
- Vitamina E (mg/100g) 11,26