


Semințele de in (sau semințele de in) sunt considerate superalimentul regiunii europene. Sunt bogate în nutrienți și fibre. Conține un fitoestrogen (lignan), care poate avea un efect pozitiv asupra sistemului hormonal, poate facilita ovulația și poate reduce simptomele neplăcute ale menopauzei. Când se consumă întreaga sămânță, funcția intestinală este facilitată, ceea ce ajută digestia.
Deoarece semințele întregi de in trec adesea chiar prin sistemul digestiv, consumul de făină de in vă asigură că organismul dumneavoastră absoarbe nutrienții și vitaminele valoroase. Făina de in Grapoila este de fapt o versiune redusă de grăsime și măcinată a semințelor de in.
Consumul de făină de in poate reduce formarea acidului gastric.
În gătit acasă și coacere făinurile tradiționale pot fi înlocuite parțial (până la 30%) cu făină de semințe de in. Il poti adauga in aluat sau presara deasupra produse de patiserie si scones. Poate fi amestecat și în salate, muesli sau caș. Este, de asemenea, un excelent agent de îngroșare natural, fără gluten, deoarece poate absorbi o cantitate imensă de lichide și grăsimi.
Valori nutritive
- Energie (KJ / Kcal) 1342/321
- Grasimi (g/100g) 18,88
- – dintre care acizi grași saturați (g/100g) 8,88
- Glucide (g/100g) 4,64
- – din care zahăr (g/100g) 4,40
- Proteine (g/100g) 33,18
- Sare (g/100g) <0,03