

Acest ulei are o culoare galben deschis și un miros caracteristic de susan. Datorită conținutului ridicat de lecitină, este benefică pentru sistemul nervos, precum și pentru protejarea sănătății pielii. Atunci când este combinat cu făină de semințe de mac și ulei, poate ajuta la prevenirea osteoporozei.
Este cunoscut pentru că este unul dintre cele mai importante ingrediente din bucătăria asiatică.
Are un punct de fum ridicat, astfel încât poate fi folosit atunci când se prăjește într-un wok sau pe o farfurie pentru grătar.
Uleiul din semințe de susan se potrivește bine cu coriandru, ciuperci și mâncăruri picante. Le oferă o aromă exclusivă, asiatică.
Valori nutritive
- Energie (KJ / Kcal) 3627/882
- Grasimi (g/100g) 97,72
- Acid linoleic (%) 42
- Acid linolenic (%) 0,6
- Acid oelic (%) 41
- Glucide (g/100g) <0,03
- – din care zahăr (g/100g) <0,03
- Proteine (g/100g) <0,2
- Sodiu (g/100g) <0,01
- Vitamina E (mg/100g) 17,80