

Uleiul de rapiță are un conținut ridicat de acizi grași Omega-3. Este un stimulent imunitar și poate ajuta la relaxarea sistemului nervos. Când este utilizat extern, protejează pielea împotriva efectelor nocive ale mediului. Datorită conținutului ridicat de vitamina E, întârzie îmbătrânirea pielii și formarea ridurilor, ajută la absorbția vitaminei A și protejează organismul împotriva proceselor de oxidare.
Uleiul obținut din rapiță are o aromă și un miros neutru. Este potrivit ca înlocuitor al uleiului de semințe de floarea soarelui. Deoarece are un punct de fum ridicat, nu este sensibil la căldură. Simțiți-vă liber să-l folosiți pentru prăjit sau tocănit. Pe lângă aceasta, puteți aroma pastele, salate și legume cu ea.
Puteti prepara maioneza delicioasa cu ulei de rapita. (Poți găsi rețeta pe pagina noastră web.)
Valori nutritive
- Energie (KJ / Kcal) 3674/894
- Grasimi (g/100g) 99
- – din care sunt acizi grași saturați (g/100g) 13,38
- Acizi grași mononesaturați (g/100g) 10,89
- Acizi grași polinesaturați (g/100g) 74,73
- Glucide (g/100g) 0,66
- – din care zahăr (g/100g) 0,16
- Proteine (g/100g) <0,2
- Sare (g/100g) 0,1
- Vitamina E (mg/100g) 43