


Conținutul de acizi grași saturați al acestui ulei este scăzut. Pe de altă parte, are un conținut ridicat de acizi grași nesaturați sănătoși pentru inimă și este bogat în polifenoli și antioxidanți.
În timpul producției exclusiv mecanice a uleiului de măsline extravirgin presat la rece, temperatura maței de măsline nu depășește 27°C.
Uleiul de măsline extravirgin funcționează ca un excelent produs natural, hipoalergenic de îngrijire a pielii. Datorita continutului sau important de antioxidanti, ofera pielii diversi nutrienti, in special vitamina A si E care intarzie imbatranirea pielii.
Uleiul nostru premium, cu aromă distinctivă, provine din Spania.
Contrar credinței populare, uleiul de măsline nu este potrivit la temperaturi ridicate. Prin urmare, trebuie evitată prăjirea cu ulei de măsline! Pe de altă parte, este excelent pentru condimentarea pastelor, carnea, peștele și mâncărurile mediteraneene.
Valori nutritive
- Energie (KJ / Kcal) 4063/971
- Grasimi (g/100g) 98,8
- – din care sunt acizi grași saturați (g/100g) 19
- Acizi grași mononesaturați (g/100g) 65,1
- Acizi grași polinesaturați (g/100g) 15,7
- Acizi grași Omega-3 (g/100g) 5
- Acizi grași Omega-6 15
- Glucide (g/100g) <0,03
- – din care zahăr (g/100g) <0,03
- Proteine (g/100g) <0,2
- Sare (g/100g) <0,03
- Vitamina E (mg/100g) 13,3