Semințele de mac sunt bogate în minerale (ex. calciu, fosfor, fier), vitamine B și E. Majoritatea conținutului de grăsimi este alcătuit din acizi grași nesaturați. Ajută la prevenirea osteoporozei, permite formarea dinților, digestia, are un efect bun asupra sistemului cardiovascular, are un efect de calmare a stresului.
Semințele de mac coapte pot fi consumate în siguranță, derivate de opiu pe bază de coajă a culturii (cocon de mac). Poate fi folosit pentru a face dulciuri, prăjituri (aluat de mac, ștrudel de mac, prăjitură de mac etc.), amestecate în aluatul de produse de patiserie dulci sau sărate, sau presărate deasupra.
Valori nutritive
- Energie (KJ/Kcal) 2198/525
- Grasimi (g/100g) 41,6
- – din care sunt acizi grași saturați (g/100g) 4,5
- Glucide (g/100g) 28,1
- – din care zahăr (g/100g) 3,0
- Proteine (g/100g) 18,0
- Sare (g/100g) ˂0,03