Nucile de caju sunt o sămânță oleaginoasă extrem de valoroasă în ceea ce privește nutrienții și efectele fiziologice.
Conține mai multe tipuri de vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B7 și B9), vitamine antioxidante E și vitamina K, conținut ridicat de acizi grași nesaturați, printre mineralele calciu, potasiu, fosfor, magneziu, zinc, cuprul și fierul sunt semnificative. Consumul său regulat reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, reglează nivelul de colesterol, iar datorită conținutului de vitamina K și calciu, este esențial pentru sănătatea oaselor noastre și pentru buna funcționare a sistemului nostru nervos. Câteva boabe de nuci caju vor elimina senzația de foame, prevenind astfel gustarea ulterioară.
Se poate folosi pentru supe crema, diverse tocanite, orez. Puteți face unt din el sau îl puteți folosi pentru prăjituri. Se prăjește într-o tigaie uscată, poate fi adăugat în salate sau amestecat cu cereale pentru micul dejun.
Nucile de caju trebuie păstrate într-un loc uscat și răcoros, într-un recipient ermetic.
Valori nutritive
- Energie (KJ / Kcal) 2315/553
- Grasimi (g/100g) 43,8
- – dintre care acizi grași saturați (g/100g) 7,8
- Glucide (g/100g) 32,7
- – din care zahăr (g/100g) 5,9
- Proteine (g/100g) 18,2
- Sare (g/100g) ˂0,03