Semințele de susan sunt o hrană străveche, uneori numită chiar „regele semințelor”. În China antică, viitoarele mame și mamele care alăptează primeau o pungă mică de semințe de susan, chiar și sigur de foamete. Datorită conținutului său ridicat de calciu, această sămânță a avut un rol important în dieta antică chineză, deoarece în regiunea est-asiatică laptele și produsele lactate erau parțial necunoscute. Este unul dintre cele mai simple arome și poate fi adăugat la diferite tipuri de alimente – chiar și pe pâine unsă cu unt.
Valori nutritive
- Energie (KJ / Kcal) 3236/785
- Grasimi (g/100g) 82,13
- – dintre care acizi grași saturați (g/100g) 13,35
- Glucide (g/100g) 2,46
- – din care zahăr (g/100g) ˂0,03
- Proteine (g/100g) 8,93
- Sare (g/100g) 0,175
- Vitamina E (mg/100g) 14,7