Tehnologia de presare la rece folosește presarea mecanică doar pentru a exprima conținutul de ulei al semințelor. Pe parcursul întregului proces nu se folosesc aditivi, aromatizanți, coloranți, conservanți sau tratament termic (prăjire). Conceptul Zero Waste al producției de ulei de Grapoila înseamnă că toate produsele secundare sunt utilizate și vândute ca hrană valoroasă, produse cosmetice naturale sau hrană pentru animale. Unul dintre produse secundare este nămolul de ulei care se formează după decantarea și filtrarea uleiului presat. Acest material gros are un conținut ridicat de ulei și conține, de asemenea, micro părți fine ale semințelor.
Namolul cu ulei din seminte de canepa este bogat in acizi grasi esentiali (Omega 3 si 6), vitamine, minerale si ingrediente antioxidante (ex. fitosteroli). Consumand-o putem sustine sistemul imunitar in lupta impotriva bolilor, precum si sistemul cardiovascular, nervos si oasele.
Untul din semințe de cânepă Grapoila are gustul natural al semințelor de cânepă neprăjite. Ca aliment gourmet poate fi folosit pentru topping de sandviciuri, salate sau paste. Se condimentează în continuare poate fi folosit pentru sosuri, sosuri și umpluturi.
Valori nutritive
- Energie (KJ / Kcal) 2856/692
- Grasimi (g/100g) 66,12
- – dintre care acizi grași saturați (g/100g) 6,57
- Glucide (g/100g) 2,20
- – din care zahăr (g/100g) 0,90
- Proteine (g/100g) 21,33
- Sare (g/100g) ˂0,03
- Vitamina E (mg/100g) 31,48