Datorita continutului ridicat de vitamina C, otetul balsamic invechit in butoaie de stejar intareste sistemul imunitar, ajutand astfel organismul sa lupte impotriva bolilor, mai ales in iarna cu deficit de vitamine si primavara devreme. Este o sursă de nutrienți bogate în antioxidanți, minerale și oligoelemente. Otetul balsamic stimuleaza functionarea stomacului, facand astfel digestia mai eficienta.
Datorita gustului placut, moale, este excelent pentru aromatizarea sosurilor de salata, marinatelor si sosurilor si confera un gust placut nu numai legumelor si fructelor, ci si deserturilor.
Procesul natural de producție garantează un gust plăcut și o calitate, așa că – la fel ca toate oțetele noastre balsamice – acest produs nu conține coloranți și conservanți.
Valori nutritive
- Energie (KJ/Kcal) 552/130
- Glucide (g/100g) 29,6
- – din care zahăr (g/100g) 29,6
- Proteine (g/100g) 0,5
- Aciditate (%) ˂4
- Conținut de alcool (%) ˂0,05